2 Şubat 2011 Çarşamba

Gebelikte Yapılan İncelemeler



Hamilelik öncesinden varolan veya hamilelikte meydana çıkan risklerde ise ileri inceleme amacıyla rutin tetkiklere ek olarak daha farklı bazı araştırmalar yapılır. Bunlara da ileri incelemeler adı verilir.

Sistem Muayenesi

Bu tür muayeneler herzaman olmayabilir. Genel olarak ilk antenatal muayenede sindirim sistemi, kalp ve dolaşım sistemi, solunum sistemi, kas ve eklem sistemi, sinir sistemi ve ruhsal durum hakkında şikayet sorgulaması ve genel muayenesi kadın doğum uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Patolojik bir bulgu durumunda kadın doğum uzmanı ilgili uzmana yönlendirir.

Tansiyon Muayenesi
Anne olacak bayanın sağ kolundan uygun bir manşet boyu kullanılarak, sakin vaziyetteyken, oturur durumda elde edilen tansiyon değeri takip kartına işlenir. Tansiyon ölçümü her zaman gebelik muayenesinden önce tekrarlanır.

Kilo Muayenesi

Haftalara yayılan aşırı kilo alımı ise karbonhidrattan ve yağdan zengin yiyeceklerin gereksiz yere alınmasına bağlı olabileceği gibi diabet habercisi olabilir. Elbette çok hızlı büyüyen bir iri bebek de anne adayının hızlı kilo almasına neden olabilir.

Karnın Büyümesinin Değerlendirilmesi

Bebeğin Karın İçindeki Haritası

Gebelik Test

Kan Grubu Belirlenmesi

Kan Sayımı

İdrar Tahlili (TİT)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder